top of page

Välkommen åter till Fasching!

Äntligen! Nu återvänder vi till Faschings konsertscen igen med många fina strömmade spelningar som du inte får missa. Konserterna sänds på Faschings Facebooksida och stöds av Kulturrådet.

Osäker på hur du ska göra? Du får all hjälp på


Onsdag 11 augusti kl 20:00 JOJO DJERIDI 4

Trumslagaren och kompositören Jojo Djeridi har frilansat som musiker i 35 år som sideman med de allra största musikerna. 2020 släppte han sin debut skiva i eget namn. Jojo har omgivit sig med idel legender: Klarinettisten Krister Andersson är ett av de tyngsta svenska namnen, basisten Hans Backenroth är en av Skandinaviens främsta och även pianisten Lars Jansson räknas som ett av Sveriges främsta inom jazz. Var och en har satt avtryck i jazzvärlden.

Krister Andersson sax och klarinett, Lars Jansson flygel, Hans Backenroth bas, Jojo Djeridi trummor.


Lördag 14 augusti kl 20:00 BAG LADIES

Musiken som framförs är till mestadels bandets egna material med kompositioner som befinner sig någonstans i beboptraditionen samtidig som andra delar är mer riff-och groovebaserade. En skön blandning helt enkelt. Gunnel Samuelsson tenorsax och tvärflöjt, Catharina Wiborgh altsax, Ann Blom piano och sång, Patrik Boman bas, Henrik Wartel trummor.


Onsdag 18 augusti kl 20:00 HERE’S TO US

Here’s To Us är en kammarjazzgrupp från Stockholm, Göteborg och Porto. En hyllning till kollektivet och det gemensamma. Medlemmarna är alla välkända för svenska och europeiska jazzfans och nu har de skapat ett eget fantasidjur, ett lustprojekt där alla får komma till tals och ingen håller i pekpinnen. Lisen Rylander Löve sax, Josef Kallerdahl kontrabas, Nils Berg bas-klarinett och flöjt, Susana Santos Silva trumpet.


Tune in! Ge ditt stöd till musikerna och Fasching!

17 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page