top of page
Faschings Vänner_vänförening_jazzförening_stockholm

Bild: fasching.se

Om medlemskapet

Om medlemskapet 

Älskar du Fasching och blir en av oss, en Faschingvän, får du många förmånliga erbjudanden med på köpet!

Medlemsavgiften är 250 kr och gäller 12 månader från det datum vi registrerat din betalning. 

Konsertrabatt

Som medlem i Faschings Vänner får du 25 % rabatt på alla konserter som arrangeras i Faschings regi (undantag kan förekomma).

Förköp av biljetter

På vissa utvalda konserter på Fasching erbjuds medlem i Faschings Vänner förköp av biljetter. Toppen tycker vi! Håll utkik och läs våra medlemsbrev och vår webb vilka konserter det gäller, se vänaktiviteter.

Vänkvällar

Som medlem bjuds du in till speciella vänkvällar med konserter, förbokade bord, en utvald maträtt (en Good Bait)och ett glas öl/vin till ett fördelaktigt vänpris. Anmäl dig till vänkvällarna här.

Medlemskvällar

Under dessa kvällar disponerar vi hela Fasching enbart för medlemmar med olika teman/föredrag, en kväll då du kan träffa andra Vänner och berika sig inom jazzens värld. 

Jazzkryss

Kunskapskul - som medlem har du möjlighet att delta och vinna i vårt alldeles egna jazzkryss. Vi presenterar vinnarna i vårt medlemsbrev som du även kan läsa här

Swing Cup i golf

Som medlem får du en inbjudan att vara med i den enda Swing Cup som finns i golf, en uppskattad aktivitet för medlemmar som gillar att både svinga och svänga.

JAZZ / OrkesterJournalen

Alla medlemmar får en rejäl rabatt som prenumerant på tidningen JAZZ OrkesterJournalen, Sveriges ledande – och världens äldsta – jazzmagasin.

Beställ din egen prenumeration här

Uppge: Medlem i Faschings Vänner /jazzklubb inom Svensk Jazz när du beställer din prenumeration.

 

Stöd Fasching

Men egentligen räcker det med att bli medlem för den goda sakens skull och stödja Sveriges viktigaste scen för jazz och närliggande musikstilar.

 

Vi vill att alla ska vara vänner! Faschings Vänner!

Bli medlem- formulär
Frågor och svar
illustration_flygel_edited.png
 • 1. Hur blir jag medlem?
  Du fyller i vårt formulär och betalar sedan medlemsavgiften till vårt Bankgiro (med OCR) eller med Swish. Information om hur du betalar får du direkt efter du fyllt i formuläret. Så fort vi har registrerat din betalning skickas ditt medlemskort ut till dig som PDF. Du kan välja att spara det i din mobiltelefon som en ikon eller skriva ut det från din dator. Välj Swish som betalmetod om du önskar får ditt medlemskort omgående.
 • 2. Hur förnyar jag mitt medlemskap?
  Ditt medlemskap gäller ett år från betalningsdatum. När det är dags att förnya ditt medlemskap får du en faktura via mail 30 dagar innan medlemsåret utgår (eller med post om du saknar e-postadress). Du kan betala till vårt bankgiro med OCR eller med Swish. Har du inte betalat inom 30 dagar skickas per automatik 2 påminnelser via mail, en 3:e påminnelse skickas i brev till bostadsadressen. Efter det anses medlem ha utträtt ur föreningen.
 • 3. Hur får jag mitt medlemskort?
  Ditt medlemskort skickas digitalt till dig så fort vi erhållit din inbetalning som ny medlem eller när du betalar din faktura för ytterligare ett års medlemskap. Medlemskortet skickas digitalt och som en PDF. Du kan välja att spara det i din mobiltelefon eller skriva ut det från din dator. Välj Swish som betalmetod om du önskar få ditt medlemskort omgående. Spara ditt medlemskort i mobilen – så här gör du: Följ instruktionerna nedan för att skapa en genväg på hemskärmen i din mobiltelefon. Genvägen blir en ikon med Faschings Vänners logga. Spara ditt medlemskort i mobilen – så här gör du: Följ instruktionerna nedan för att skapa en genväg på hemskärmen i din mobiltelefon. Genvägen blir en ikon med Faschings Vänners logga. iPhone (Safari) 1) Klicka längst ner i mitten på ”Dela-knappen” (fyrkanten med en pil som sticker upp). 2) Klicka på ”Lägg till på hemskärmen”. 3) Klicka högst upp till höger på ”Lägg till”. Android (Chrome) 1) Klicka högst upp till höger på menyknappen (tre punkter ovanpå varandra). 2) Klicka på ”Lägg till på startskärmen”. 3) Klicka på ”Lägg till”. Samsung (Samsungs egen webbläsare) 1) Klicka på de tre horisontella strecken längst ner till höger 2) Klicka på ”Lägg till sida på”. 3) Klicka på ”Hemskärm”. 4) Klicka på ”Lägg till”.
 • 4. Jag har tappat bort mitt medlemskort – hur får jag ett nytt?
  Du kan söka upp det mail vi skickade till dig när du registrerade dig som ny medlem eller förlängde ditt medlemskap ytterligare ett år. I mailet ligger ditt medlemskort som PDF och du kan då välja att spara det i din mobiltelefon eller skriva ut det. Eller så mailar du till medlem@faschingsvanner.se så hjälper vi dig. Du kan även finna ditt medlemskort på “Mina sidor”, en tjänst vår leverantör av vårt medlemssystem erbjuder. Du skapar ett konto med din e-postadress dig på MyClub. Så länge du använder samma e-postadress som du använt när du blev medlem så finner systemet ditt medlemskap automatiskt. https://member.myclub.se/accounts/create/
 • 5. Hur avsäger jag mig mitt medlemskap?
  Om du ej önskar vara medlem längre ber vi dig skicka ett mail till medlem@faschingsvanner.se så tar vi bort dig som medlem och makulerar din faktura.
 • 6. Hur bokar jag biljetter till Vänpris med 25 % rabatt?
  Förköp görs på fasching.se. För att få rabatt på din biljett väljer du ”Matplats Faschingvän” om du önskar sitta vid ett bord och äta, eller “Ståplats Faschingvän” om du önskar ståplats. Under en övergångsperiod dec-maj kommer det att finnas två olika rutiner: Du köper din biljett som vanligt och visar ditt medlemskort i entrén. Efter att du har valt dina biljetter ombeds du i nästa steg fylla i namn och medlemsnummer och kommer därefter till webbshopens kassa där du gör betalningen. Du kan allstå inte gå vidare med ditt köp utan att fylla i ditt medlemsnummer. När du kommer till Fasching på konsertkvällen kommer du enbart behöva visa din biljett, inte ditt medlemskort. Om du köper biljett till vänpris i dörren på Fasching, måste du visa upp ditt giltiga medlemskort.
 • 7. Kan jag ta med mig en vän som då också får rabatt?
  Nej, medlemskapet är personligt och gäller enbart för dig som medlem. Önskar din vän bli medlem, går det snabbt att fylla i online-formuläret Bli Faschingvän, betala med Swish och få medlemskortet direkt i mobilen.
 • 8. Jag vill köpa biljetter till både mig själv och mitt sällskap (båda är medlemmar) samt till ytterligare personer som inte är medlemmar. Måste jag göra flera köp med den nya rutinen?
  Nej, du kan göra alla köp vid ett och samma tillfälle men du behöver ha alla medlemsnummer tillgängliga för ifyllnad vid köptillfället.
 • 9. Jag försökte precis köpa en biljett till Vänpris och behövde inte fylla i mitt medlemsnummer, har jag inte fått min rabatt då?
  Jodå! Under en övergångsperiod som kommer att vara fram till april/maj 2023 (samt två konserter i oktober) kommer det att finnas två olika rutiner beroende på när konserten är publicerad av Fasching: antingen sker medlemskontrollen i dörren eller vid biljettköpet då du måste fylla i ditt medlemsnummer.
 • 10. Jag försökte precis köpa en biljett till vänpris och fick upp ett felmeddelande. Vad ska jag göra nu?
  Kontrollera ditt medlemsnummer. Har du skrivit in det korrekt? Är du säker på att ditt medlemskap inte har gått ut? När du har kontrollerat dessa två och det fortfarande inte fungerar, mejla oss på medlem@faschingsvanner.se och beskriv vad det är som går fel. Ta gärna en skärmdump om det går.
 • 11. Hur fungerar det med bordsbeställningar?
  Köper du matplatsbiljett till Faschings konserter, så har du också bokat ett bord. Bordet bokas i biljettköparens namn och till lika många personer som antal köpta biljetter. Som medlem väljer du ”Matplats Faschingvän” (en plats per medlemskap) alt ”Matplats Ordinarie” om ditt sällskap inte är medlem. Har du frågor till köket, baren eller bordsbokningen? Kontakta Fasching på bord@fasching.se.
 • 12. Hur anmäler jag mig/bokar plats till Faschings Vänners speciella vänkvällar?
  Vi gör det enkelt för dig - du köper biljetten direkt via betallänken på Faschings Vänners hemsida eller i de medlemsmejl du får från Faschings Vänner. I Vänkvällspaketet ingår konsertbiljett, garderob och kvällens middag till ett mycket förmånligt Vänpris. Dryck betalas vid bordet, ett glas öl eller vin också det till Vänpris. Till dessa speciella Vänkvällar kan du bjuda med en gäst till samma förmånliga pris, sedan ser vi gärna att din gäst också blir medlem. Aktivt medlemsnummer verifieras manuellt på dessa konserter. Konsertbiljett, mat och garderob betalas i förväg, du får en betallänk när du anmäler dig på vår hemsida. Betalningen behöver genomföras senast en vecka innan Vänkvällen, därefter förfaller din biljett. Dryck betalas vid bordet.
 • 13. Vad gör jag om jag får förhinder och inte kan utnyttja en köpt konsertbiljett?
  Fasching löser inte in köpta biljetter, återbetalning sker endast om konserten ställs in. Om du får förhinder och inte kan gå på en konsert som du har köpt biljetter till måste du sälja dem vidare i andra hand. Fasching rekommenderar tjänsten Ticketswap (ticketswap.se) där du enkelt kan leta upp konserten som dina biljetter gäller till och laddar du upp dina biljetter. På så sätt kan både du och köparen av dina biljetter vara garanterade att köpet genomförs på ett säkert sätt. (Faschings Vänner har ingenting med Faschings biljettförsäljning att göra)

Fyll i formuläret

för att bli Faschingvän

bottom of page