top of page
  • Jari Rusanen/Eva Kubatzki

Nya fina klangbilder i trio- och kvintettformat på Stammiskvällen 1 februari


På scenen denna kväll bjöds vi på dubbla konserter med Trio Circle respektive Lina Lövstrand Stories. Först ut var trion med rutinerade basisten Hans Backenroth, unge trummisen Oscar Johansson Werre och bandledare, kompositören saxofonisten Magnus Dölerud. Trio Circle har spelat ihop i 5 år och i januari förra året släppte de sitt första album med samma namn. Konserten inleddes med kompositioner av Magnus - en meditativ svit med 4 låtar från albumet. Vi hörde också en fin version av valsen Evelyn komponerad av Rolf Ericsson och Nardis av Miles Davis med Magnus flödiga och varma ton från tenorsaxen i centrum.

Efter en kort paus var det så dags för Lina Lövstrand som debuterade som solist med eget band. Gruppen är skivaktuell med albumet Lina Lövstrand Stories med idel nykomponerad musik av Lina. Hennes huvudinstrument är tvärflöjten - ett instrument som inte hörs så ofta i jazzsammanhang. I kvintetten spelar Leo Lindberg på Fender Rhodes-Hammondorgel, Jenny Kristoffersson elbas, Niklas Bodin trummor och Fredrik Olsson gitarr. Kvintetten skapar ett vackert sound och med Leos grooveskapande orgelspel svänger det fint! Från nya albumet fick vi bla höra Turning Point, Water Hymn, Red House Effect och dessutom ett fint arr på vackra låten Nature Boy.

Överst familjebilden för kvällen - Magnus föräldrar Sonja och Anders Dölerud, Åsa Wettermark och ljudligt påhejande och applåderande Cecilia Pereswetoff-Morath - sambo med Magnus.

Nedre bilden från höger Fredrik Warne och medieprofilerna Berit Nygren, SR/P2 Jazz och Margareta Bengtsson SVT.

Stammisbordet med Margareta Scheja, styrelsemedlemmen/värden Jari Rusanen och gitarristen Fredrik Olsson som stannade till och hälsade på Margareta - fd rektor vid Margretelundsskolan där Fredrik jobbat som musiklärare. TIll höger alla jazzmusikers favoritfotograf Kenth Wångklev!

Vi sätter punkt med att visa den nya och trivselhöjande renoveringen - de vackert nylackerade gröna toalettdörrarna som försetts med inramade affischer med kommande konserter. Så snyggt! I bild Samara Joy - Grammisnominerad i kategorierna Best new artist och Best Jazz Vocal album - som kommer till Fasching den 28/2.

59 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page