top of page
  • Eva Kubatzki

Lysande Lyssarides ⭐️ Fasching in Bloom 22/7Fredagkväll i Ark/Des lummiga trädgård - de hotande gråa regnmolnen höll sig på avstånd, Sveriges Radio var på plats för inspelning, bänkrader och solstolar framför scenen var välfyllda och på scenen flerfaldigt prisbelönte pianisten och kompositören Joel Lyssarides tillsammans med Niklas Fernqvist bas och Rasmus Svensson Blixt på trummor.


Trions fantasifulla, drömska och mycket vackra spel i gränslandet mellan jazz och klassisk musik, hämtades från deras tre kritikerhyllade album Stay Now, A Better Place och Dreamer med ett undantag - en cover av Charlie Haden. Joel är sparsmakad med att presentera sina låtar, han överlåter till sina lyssnare att fritt tolka musiken. Det vackra extranumret Self Portrait avslutade kvällen, kvar finns minnet av en fin kväll och längtan efter att få höra konserten igen på SR/P2Jazz - med eller utan fågelkvitter, helikopterbrus men gärna med Joels trivsamma kommentarer.


Projektledaren för Fasching in Bloom, Ebba Ericsson Hybbinette, presenterade kvällens konsert och konstaterade att halvtid var nådd för Faschings sommarscen. Ebba hoppades på ett återseende och uppmanade publiken att köpa biljetter på fasching.se


Bästa ljudet fixade David Park och bästa inspelningen musikproducent Kjell Oscarsson från Sveriges Radio - tummen upp för det!


En avspänd Isabella Berglund efter avslutat arbetspass, så även Sebastian som har stängt och bär iväg entrékassan.


I vimlet - många Faschingvänner var på plats, bla Faschings klippa i servisen - Claudia Cavieres Fernandez som kom tillsammans med mami och papi.

Nöjda Vänner - Ingvar och Tove Jensen, Stockholm Jazzfestivals ägare, samt Bosse Ahnegård och Margareta Samuelsson. 👏🎶

29 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page