top of page
  • Hasse Lehto

Lisa Björänge - StammiskvällTisdagen den 21 november var det dags för Region Gävleborg att visa upp några av alla fina jazzmusiker som kommer från denna region.

Lisa Björänge hade releasekonsert för sin nya skiva Meet-Up. Lisa Björänge, Fabian Kallerdahl, Pär-Ola Landin och Jon Fält. Lisa, Pär-Ola och Jon kommer från regionen. Lisa är dotter till den legendariske storbandsledaren i Sandviken Big Band sedan nästan 50 år, Åke Björänge. Jon är son till den lika legendariske Bertil Fält som varit ledare för GUBB (Gävleborgs Ungdoms Big Band) i 25 år innan han lämnade över bandet 2018. Pär-Ola kommer från Hälsingland och är bland annat lärare på Bollnäs folkhögskola.

Kvällen till ära var även Karin Hammar och Fredrik Ljungkvist med. Kvällen ägnades åt den amerikanska sångboken. Men låtarna framfördes i ”helt nya kläder”, det var oerhört skickligt och publiken var helt med på noterna! Lisa använder sin röst på ett fantastiskt sätt när hon interagerar med de andra blåsarna. Bandet är mycket samspelt och de verkar känna varandra utan och innan. I allt drygt två timmar med en helnöjd publik!
48 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page