top of page
  • Eva Kubatzki

Jonas Bäckman får Faschings Vänners 38:e stipendium


I kväll den 20 mars har Faschings Vänner sitt årsmöte mm på Fasching då vi har den stora äran att dela ut Faschings Vänners stipendium till trumslagaren Jonas Bäckman. Stipendiesumman är 30.000 kronor.

Faschings Vänners styrelse anger följande motivering för sitt val av stipendiat:

Jonas är en mycket komplett trumslagare som utomordentligt behärskar trumspelets teori och praktik. Han är väl förtrogen med den etablerade jazzrepertoaren och ger sig oförskräckt i kast med nya kompositioner, allt med en personlig touch. Hans spel anpassas lyhört till både små och större band. Jonas är till sin person en god förebild för alla trumslagare men även för alla andra musiker.


Jonas Bäckman växte upp i Ersmark utanför Umeå. Han har studerat musik vid Midgårdsskolan, Skurups Folkhögskola och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Det är femte gången stipendiet går till en trumslagare. Jonas är flitigt aktiv på den svenska jazzscenen och medverkar i konstellationer som Håkan Broström Quartet, Britta Virves Trio, Stockholm Hot 7, Jonny EK/Erik Söderlind, Fredrik Kronkvist Fonksters m.fl.


Kontaktperson betr. stipendiet är föreningens vice ordförande Bo Ahnegård, bo.ahnegard@ahnegard.se, 070-568 8071.


Faschings Vänner har sedan sin start 1989 årligen delat ut ett stipendium till en ung jazzmusiker som befinner sig i början av sin karriär. Hela listan på tidigare stipendiater hittar du under rubriken "Om oss".84 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page