top of page
  • Eva Kubatzki

Jazzens budbärare Amanda Ginsburg totalcharmade publiken på Fasching in Bloom 29/7


Amanda Ginsburg funderar och berättar så sympatiskt, hon älskar jazzen - musikformen som hon vill sprida till ännu icke jazzfrälsta. Hon vill att fler ska få tillgång jazzen i stora folkliga sammanhang och som exempel nämnde Amanda den kommande spelningen som förband till Veronica Maggios konsert i Örebro, hon har uppträtt på Allsång på Skansen, sjungit Visa mitt i natten tre gånger i TV. Den talrika och övervägande unga publiken vittnar om att hon har verkligen har lyckats i sin mission!


Amanda hämtar inspiration från vardagliga betraktelse som att tex tappa bort sin mobil eller att vakna upp och vara stressad över att ha glömt något. Det är mycket roligare att skriva om det än om kärlek, som är så vanligt konstaterar hon. Livet kring familjen Ginsburgs segelbåt inspirerade till den vackra låten Havsmelodi där delar av Lars Färnlöfs filmmelodi till Att angöra en brygga kunde höras. Det är charmigt, det är avspänt och roligt att lyssna på.


Sångerskan, kompositören och textförfattaren Amanda Ginsburg tillsammans med sin samspelta trio - Filip Ekestubbe, pianist, kompositör och arr, Ludvig Eriksson bas och Ludwig Gustafsson trummor. Kvartetten har gjort två Grammisbelönade album - Jag har funderat på en sak och I det lilla händer det mesta.


Jazzkvartetten och kammarkvartetten Askernäs spelade unika arrangemang av Amandas låtar, så vackert med blandningen av visa, folkton och jazz. Från vänster: Oscar Treitler fiol, Emma Nyman fiol, Matilda Brunström viola och Andreas Lavotha cello.


Efter två extranummer, Yagui med text av Amandas pappa och En kväll i september, tog denna svängiga och sommarljumma kväll slut i ArkDes trädgård - tack till alla!


Efter konserten ringlade kön lång till skivförsäljningen.


Ljudet - det hörs men syns inte. Bakom spakarna Johan Nordin.

48 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page