top of page
  • Eva Kubatzki

Färgstarkt med kraftfulla långa sviter och mjuka, stämningsfulla ballader!Thomas Wingren hälsade publiken välkommen och berättade att Immanuel Wilkins Quartet var den första akten han bokade till Stockholm Jazzfestival och nu blev det alltså den sista och avslutande konserten för hela festivalen på Fasching den 23 okt. På den internationella jazzscenen är gruppen mycket eftertraktad och i förhandsinformationen och på scenen presenterades gruppen med orden ”Ni som har biljett till den här konserten på Fasching kommer i framtiden att kunna säga: jag var där!”

Och många var där, det var lapp på luckan - UTSÅLT! Den blott 24-årige altsaxofonisten och kompositören Immanuel Wilkings är på Europaturné med sitt nya album The 7th Hand, ett album som består av en timslång svit med sju satser som kvartetten inledde konserten med.


Micah Thomas piano, Rick Rosato bas, Immanuel Wilkins altsaxofon, Kweku Sumbry trummor.

I publiken en trio hyllade och duktiga Faschings Vänner-stipendiater, Johan Christoffersson saxofon, Erik Tengholm trumpet och Anna Gréta Sigurdardóttir piano.


Sveriges Radio/P2 Jazz direktsände en del av konserten och kan nu avlyssnas i appen SR Play. Jazz/OJ-medarbetaren Ulf Thelander bevakade konserten för Jazz/OJ:s räkning, sittande är Faschingvännen Pål Björkman.

10 and out och slutjazzat på Jazzfestivalens intensiva och lyckade 10 dagar!

Barchef Fredrik Olsson, kvällens koordinator Isabella Berglund, marknadschef Sara Asplund, bokare Gavin Maycraft, Magnus Östnäs som tillsammans med Anders Hellqvist skrivet texterna i årets programhäfte och en mycket nöjd Sara.


Från oss alla till er alla på Fasching - tusen tack för ett fantastiskt fin och omväxlande jazzfestival! 🎶🙏🎶❤️🎶

Och till alla Faschingvänner - välkomna till våra speciella VÄNKVÄLLAR på Fasching då ni kan köpa entré, middag och öl/vin till ett mycket förmånligt pris. Kommande Vänkvällar: 1/11 Britta Virves Trio, 8/11 Anna Gréta, 15/11 Le Jazz Cool, 20/11 Hederosgruppen. Köp här på webbsidan och få din biljett direkt - hoppas vi ses!!

37 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page