top of page
  • Henrik Sjöberg

En hyllad trio stipendiater avslutade årsmötet på Fasching ⭐️⭐️⭐️


Tre mottagare av Faschings Vänners stipendium - Britta Virves (p) 2020, Jon Henriksson (b) 2022 och årets vinnare Jonas Bäckman (tr) i en och samma trio! Det var vad årsmötesdeltagarna bjöds på som kröning av en fantastisk kväll på Fasching. De åtta kompositionerna som trion framförde kom från Britta Virves senaste album Juniper, som släpptes 2022. Enligt en recension av skivan i tidningen Lira har Virves en ”enastående fin känsla för soliststöd och ett rymdskapande i spelet”. Den nya flygeln, som Virves var med och invigde i duett med Lars Jansson tidigare under året, lät också fantastisk.

Idén till albumet Juniper föddes efter en hyllad konsert som sändes live i P2 Jazzradion under pandemin. Titeln syftar på de enbuskar som växer på ön Saarenmaa utanför estniska fastlandet där Virves är uppvuxen. Kvällens musiker spelar alla på skivan, som fanns till försäljning som både LP och CD.


Helt enkelt en perfekt musikalisk avslutning på Fasching efter årsmöte, god mat, bokprat av Göran Jonsson och berömmande ord från Faschings VD Eric Birath.


Årets stipendiat Jonas hyllades även på Faschings scen den 15 december förra året då ha tog emot Ronnie Gardiners Swedish Drummer Deserving Wider Recognition Award i samband med en konsert & Stammiskväll med Magnus Lindgren by Four (se tidigare referat på sidan).
39 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page