top of page

tis 06 sep.

|

Fasching

Vänkväll med Yasmin Williams

Som Faschingvän får du konsert, middag och garderob till ett förmånligt vänpris. Välkommen att anmäla dig. Vi ser fram emot att ses! Yasmin Williams omtalas som en gitarrist för ett nytt århundrade och hyllas av kritiker, publik och gitarrnördar!

Anmälan är stängd
Se andra vänaktiviteter
Vänkväll med Yasmin Williams
Vänkväll med Yasmin Williams

Tid och plats

06 sep. 2022 18:00

Fasching, Kungsgatan 63, 111 22 Stockholm, Sverige

Om aktiviteten

Totalt pris: 482,50 kr

Pris inkl matplats, good bait, serviceavgift och garderob.

Beskrivning

Fjorton år gammal började Yasmin Williams spela elgitarr efter att ha slagit Guitar Hero 2 på expertnivå. Inspirationen kom inledningsvis från Jimi Hendrix och andra gitarrhjältar som hon stiftat bekantskap med genom tevespelet. Kort därefter övergick hon till akustisk gitarr. Och det är nu det börjar bli riktigt intressant! Genom att kombinera traditionell fingerpicking-teknik med lap-tapping, som hon utvecklat genom Guitar Hero, har Yasmin Williams skapat ett unikt,  personligt avtryck i en genre som traditionellt dominerats av vita män. 

Hon vänder och vrider på instrumentet, knäpper gitarrens stålsträngar i upprätt konventionellt läge och spelar tapping, slurs och legato med gitarrkroppen vilandes över knäna. Att teknik är hårdvaluta i stora delar av gitarrvärlden må vara en truism. Visst, hon är en virtous, både när det gäller uppfinningsrikedom och att traktera instrumentet, men hennes spel offrar aldrig lyricism, melodi, sound och rytm för en uppvisning av skicklighet. Tekniken är alltid underkastad låtskrivningsprocessen.

Influenserna inkluderar smooth jazz, R&B, Nirvana och hiphop som hon lyssnat på under sin uppväxt i North Virginia. Kärleken till Earth, Wind and Fire fick henne att införliva kalimba i sitt låtskrivande, och på senare tid har hon hämtat inspiration från andra svarta gitarrister som Elizabeth Cotten, Sister Rosetta Tharpe och Algia Mae Hinton. 

Yasmin Williams omtalas som en gitarrist för ett nytt århundrade och hyllas av kritiker, publik och gitarrnördar!  

Yasmin Williams, a new kind of guitar hero, is listening to the world around her. 

– Chris Richards, The Washington post.

Yasmin Williams is a True Guitar Hero for a New Generation of Players.

– Jimmy Leslie, Guitar Player

Information om kvällen

Dörrarna till Fasching öppnar kl. 18.00, konserten börjar kl. 20.00 men vi ber dig vara på plats senast klockan 18.30 för att bli serverad kvällens Good Bait till middag speciellt tillagad för våra Vänner!

Betalning för kvällen sker via betallänk som du får på din mejl, genomför betalningen senast angivet datum i betallänken, innan vänkvällen, efter det förfaller din biljett.

Vi har inte möjlighet att återbetala eller avboka biljetter när betalningen är genomförd. Läs mer om detta under "vanliga frågor och svar" på vår hemsida.

Vi vill att alla ska vara vänner, därför går det bra att bjuda med en vän för samma förmånliga pris som Faschingvänner första gången, uppge detta vid anmälan, sen ser vi gärna att din gäst också blir medlem :)

Kom ihåg att ta med ditt medlemskort till Fasching och visa upp det vid entrén. Behöver du hjälp med att ladda ner ditt kort se "vanliga frågor och svar" på vår hemsida.

Dela denna aktivitet

bottom of page