top of page

fre 25 nov.

|

Fasching

Vänkväll med Steve Coleman and five elements

Som Faschingvän får du konsert, middag och garderob till ett förmånligt vänpris. Välkommen att anmäla dig. Vi ser fram emot att ses! Totalt pris: 443 kr Steve Coleman växte upp i Chicago och började spela altsax vid 14 års ålder med Charlie Parker som förebild.

Anmälan är stängd
Se andra vänaktiviteter
Vänkväll med Steve Coleman and five elements
Vänkväll med Steve Coleman and five elements

Tid och plats

25 nov. 2022 18:00 – 22:00

Fasching, Kungsgatan 63, 111 22 Stockholm, Sverige

Om aktiviteten

Totalt pris: 443 kr

Pris inkl matplats, good bait, serviceavgift och garderob.

Beskrivning

Saxofonisten Steve Coleman har sedan åttiotalet varit en av musikerna bakom M-Base-konceptet, från början associerat med ett löst sammansatt kollektiv av unga afrikansk-amerikanska musiker med en egen filosofi kring musik och uttryck, förknippat med udda taktarter och en tekniskt avancerad jazz. Men M-Base ska inte ses som en jazz-stil utan mer som ett förhållningssätt till improvisation och ett sätt att tänka kring musicerande inspirerat av olika former av afrikansk och karibisk musik. Säger Coleman.

Steve Coleman växte upp i Chicago och började spela altsax vid 14 års ålder med Charlie Parker som förebild. Efter flytten till New York vid 22, satt han med i Thad Jones/Mel Lewis Orchestra samt i Slide Hamptons och i Cecil Taylors storband. Senare som högt uppskattad sideman till Dave Holland, Michael Brecker och sångerskan Abbey Lincoln.

Under de första åren i New York spelade den unge Steve Coleman på gatorna och på små klubbar tillsammans med bland andra trumpetaren Graham Haynes, gruppen skulle sedermera utvecklas till Steve Coleman and Five Elements och fungera som huvudensemble för Colemans verksamhet. I denna grupp utvecklade han sitt loop-struktur-koncept för improvisation. Coleman vidareutvecklade sin musikaliska filosofi i nära samarbete med musiker som Cassandra Wilson och Greg Osby, och grundade tillsammans med dem den så kallade M-Base-rörelsen.

Nu kommer denna den kollektiva musikens nytänkare till Fasching med sitt Five Elements, en musiker som tog både Brooklyn och Brecker med storm under tidigt 80-tal och som varit inspiratör för generationer av jazzmusiker.

Steve Coleman – altsaxofon Jonathan Finlayson – trumpet Kokayi Wordsmith – spoken word TBA – bas Sean Rickman – trummor

Information om kvällen

Dörrarna till Fasching öppnar kl. 18.00, konserten börjar kl. 20.00 men vi ber dig vara på plats senast klockan 18.30 för att bli serverad kvällens Good Bait till middag speciellt tillagad för våra Vänner!

Betalning för kvällen sker via betallänk som du får på din mejl, genomför betalningen senast angivet datum i betallänken, innan vänkvällen, efter det förfaller din biljett.

Vi har inte möjlighet att återbetala eller avboka biljetter när betalningen är genomförd. Läs mer om detta under "vanliga frågor och svar" på vår hemsida.

Vi vill att alla ska vara vänner, därför går det bra att bjuda med en vän för samma förmånliga pris som Faschingvänner första gången, uppge detta vid anmälan, sen ser vi gärna att din gäst också blir medlem :)

Kom ihåg att ta med ditt medlemskort till Fasching och visa upp det vid entrén. Behöver du hjälp med att ladda ner ditt kort se "vanliga frågor och svar" på vår hemsida.

Dela denna aktivitet

bottom of page