top of page

tors 15 dec.

|

Fasching

Vänkväll med Magnus Lindgren

Som Faschingvän får du konsert, middag och garderob till ett förmånligt vänpris. Välkommen att anmäla dig. Vi ser fram emot att ses! Totalt pris: 425 kr En önskan om att groove blandas med såväl extrovert energi som minimalistiskt ödmjukt utmanande samspel och lekfullhet är gruppens motto!

Anmälan är stängd
Se andra vänaktiviteter
Vänkväll med Magnus Lindgren
Vänkväll med Magnus Lindgren

Tid och plats

15 dec. 2022 18:00

Fasching, Kungsgatan 63, 111 22 Stockholm, Sverige

Om aktiviteten

Totalt pris: 425 kr

Pris inkl matplats, good bait, serviceavgift och garderob.

Beskrivning

Med roten i moderna jazzens post-bebop finns influenser från alla världens hörn, vilket avspeglas i Lindgrens kompositioner genom olika decennium som gruppen till största del framför vid sidan av versioner på moderna jazzens arv av låtskatter. En önskan om att groove blandas med såväl extrovert energi som minimalistiskt ödmjukt utmanande samspel och lekfullhet är gruppens motto!

Magnus Lindgren: (sax, flöjt klarinett loopstation) Manus Lindgren är flerfaldigt prisad (däribland Grammis, Sveriges Radios pris som årets svenska jazzalbum, Orkesterjournalens Gyllene Skiva m.fl.), med uppdrag både som kompositör, arrangör och solist, är Magnus Lindgren utan diskussion en av svensk jazz klarast lysande stjärnor. Hans förmåga att uttrycka sig på tenorsax, klarinett eller flöjt bär tecknet på en riktig mästare. Som kompositör har han en stor potential att uppfylla sina egna kreativa impulser. Magnus arbetar hela tiden på att förlänga sina musikaliska ramar, oavsett om det handlar om små jazzkombinationer, stora band, körer med instrumental solist, integration mellan klassisk orkester och jazzgrupp, svensk folklore, tunga funkrytmer, brasilianska samba eller afrikansk traditionell musik. Strukturer och genrer får alltid nya dimensioner i Magnus varsamma händer. Magnus har samarbetat med Bohuslän Big Band, Nils Landgren, Malena Ernman, Rigmor Gustafsson, Marie Fredriksson och spelat med många internationellt erkända musiker, som Herbie Hancock, Gregory Porter, Till Brönner, Nicola Conte, Ivan Lins och Barbara Hendricks.

Daniel Karlsson: (piano) Daniel Karlsson är känd som motorn i Daniel Karlsson trio, som etablerat sig som ett av de mest intressanta jazzbanden i Sverige. Denna tio som har hållit en flitig utgivningstakt, där de redan givit ut redan 7 stycken album har givit ut sedan 2013. Daniel är även medlem i kritikerrosade Manifest och Grammisbelönade bandet Oddjob. Bland andra musikaliska samarbeten märks: Jeanette Lindström, Andreas Hourdakis och Rigmor Gustafsson.

Josef Karnebäck (bas) Josef Karnebäck länge jobbat i en genrebred miljö bestående av jazz, klassisk musik, pop och folkmusik. Han har varit internationellt verksam i ett decennium och arbetat med bland andra Ivan Lins, Jim McNeely, Harry Allen, Guillermo Klein, Alexander Stewart, Frankfurt Radio Bigband och Frankfurt Radio Symphony Orchestra. 2015 släppte han debutalbumet Momentum och samma vår blev han även utsedd till årets Jan Wallander-pristagare och får därmed möjlighet att disponera en kontrabas som är tillverkad i England c:a 1830. Han spelar sedan 2018 med Blåsarsymfonikerna på Musikaliska i Stockholm.

Robert Ikiz (trummor) Ikiz är känd för att vara en extremt mångsidig trummis /slagverkare som har spelat och spelat in alla slags musik från rak jazz till funk och pop. Ikiz musikaliska mångsidighet hörs i flera olika band där han är en stadig medlem i Nils Landgren Funk Unit, Petter Bergander Trio, i duo med Conny Bloom och med Dan Reed band. 2017 fick Ikiz priset ”Jazzkatten” av Sveriges radio som Årets musiker, priset hade aldrig tidigare delats ut till en trummis.

Magnus Lindgren: Sax, klarinett, flöjt, loopstation

Daniel Karlsson: piano, klaviatur

Josef Karnebäck: bas

Robert Ikiz: trummor

Information om kvällen

Dörrarna till Fasching öppnar kl. 18.00, konserten börjar kl. 20.00 men vi ber dig vara på plats senast klockan 18.30 för att bli serverad kvällens Good Bait till middag speciellt tillagad för våra Vänner!

Betalning för kvällen sker via betallänk som du får på din mejl, genomför betalningen senast angivet datum i betallänken, innan vänkvällen, efter det förfaller din biljett.

Vi har inte möjlighet att återbetala eller avboka biljetter när betalningen är genomförd. Läs mer om detta under "vanliga frågor och svar" på vår hemsida.

Vi vill att alla ska vara vänner, därför går det bra att bjuda med en vän för samma förmånliga pris som Faschingvänner första gången, uppge detta vid anmälan, sen ser vi gärna att din gäst också blir medlem :)

Kom ihåg att ta med ditt medlemskort till Fasching och visa upp det vid entrén. Behöver du hjälp med att ladda ner ditt kort se "vanliga frågor och svar" på vår hemsida.

Dela denna aktivitet

bottom of page