top of page

tis 16 nov.

|

Fasching

Vänkväll med Emile Parisien § Vincent Peirani

Som Faschingvän får du konsert, middag och garderob till ett förmånligt vänpris. Välkommen att anmäla dig. Vi ser fram emot att ses!

Anmälan är stängd
Se andra vänaktiviteter
Vänkväll med Emile Parisien § Vincent Peirani
Vänkväll med Emile Parisien § Vincent Peirani

Tid och plats

16 nov. 2021 18:00

Fasching, Kungsgatan 63, 111 22 Stockholm, Sverige

Om aktiviteten

Pris

Biljett 225 + serviceavgift 20 kr

Mat 175 kr (dryck betalas vid bordet)

Garderob 20 kr

Totalt pris: 440 kr

Beskrivning

Tillsammans har sopransaxofonisten Emilie Parisien och dragspelaren och sångaren Vincent Peirani uppträtt tusentals gånger. Åtminstone 600 av dessa konserter har de framträtt som en duo. De övriga i olika bandkonstellationer. De har förärats en lång rad priser som bland annat Les Victoires du Jazz hemma i Frankrike.

Det stora genombrottet kom med skivan Belle Époque – där duon hyllade sopransaxmästaren Sidney Bechet. Att lyssna på den var som att ständigt befinna sig i en svartvit fransk film där ett stilla regn faller över Montmartre i Paris, och där dragspelstonerna och saxofonljuden snirklar sig runt den franska huvudstaden. Tänk Amelie från Montmartre utan färg, eller varför inte en film av Jacques Rivette?

Samspelet mellan de båda instrumenten är luftigt nostalgiskt, men rymmer också en hetta och puls som inte minst märks i det nya material som duon presenterat under året. Albumet heter Abrazo, vilket betyder omfamning. Kanske är det en musikalisk, broderlig kram som avses, eller kanske snarare omfamningen som håller samman ett dansande par, för på nya skivan rör sig fransmännen utanför landets gränser och undersöker tangons hela elegans och kultur. Här ryms det melankoliska och passionerade sida vid sida. Deras långa tid tillsammans hörs i den oerhörda dynamik och tilltro som de har till varandra, oavsett om det handlar om klassiska stycken skrivna av Astor Piazzolla eller om det är egna kompositioner – eller omtolkningar av en Kate Bush-låt. Allt låter franskt och samtidigt tango.

Emile Parisien – sopransaxofon

Vincent Peirani – dragspel

Information om kvällen

Dörrarna till Fasching öppnar kl. 18.00, konserten börjar kl. 20.00 men vi ber dig vara på plats senast klockan 18.30 för att bli serverad kvällens Good-Bait till middag speciellt tillagad för våra Vänner!

Betalning för kvällen sker via betallänk som du får på din mejl, genomför betalningen senast 7 dagar innan vänkvällen, efter det förfaller din biljett.

Vi har inte möjlighet att återbetala eller avboka biljetter när betalningen är genomförd. Läs mer om detta under "vanliga frågor och svar" på vår hemsida.

Vi vill att alla ska vara vänner, därför går det bra att bjuda med en vän för samma förmånliga pris som Faschingvänner första gången, uppge detta vid anmälan, sen ser vi gärna att din gäst också blir medlem :)

Kom ihåg att ta med ditt medlemskort till Fasching och visa upp det vid entrén. Behöver du hjälp med att ladda ner ditt kort se "vanliga frågor och svar" på vår hemsida.

Dela denna aktivitet

bottom of page