top of page

sön 11 dec.

|

Fasching

Vänkväll med Chelsea Carmichael

Som Faschingvän får du konsert, middag och garderob till ett förmånligt vänpris. Välkommen att anmäla dig. Vi ser fram emot att ses! Totalt pris: 402 kr Saxofonisten Chelsea Carmichael gör jazz med soul- och dubinfluenser.

Anmälan är stängd
Se andra vänaktiviteter
Vänkväll med Chelsea Carmichael
Vänkväll med Chelsea Carmichael

Tid och plats

11 dec. 2022 18:00

Fasching, Kungsgatan 63, 111 22 Stockholm, Sverige

Om aktiviteten

Totalt pris: 402 kr

Pris inkl matplats, good bait, serviceavgift och garderob.

Beskrivning

I höstas kom den Manchester-födde, London-baserade tenorsaxofonisten Chelsea Carmichaels debutplatta "The River Doesn't Like Strangers", producerad av Shabaka Hutchings från Sons of Kemet och The comet is coming.

Inspirerad av jamaicansk musik skriver Chelsea en samtida, soul- och dub-rik jazz med rötter i flera traditioner. En subtil, nyanserad och inte sällan hypnotisk musik som Chelsea Carmichael med trygg hand leder sin kvartett ut i egen terräng.

Så här säger hon själv om plattan:

“I feel that the way that I play on this record draws inspiration from the lineage of black music making and the Caribbean Diasporas.”

Chelsea Carmichael växte upp i Warrington, Manchester, med föräldrar som var dansare på jazz- och funkscenen. Chelseas pappa är född på Jamaica och under unga år lyssnade hon igenom pappans skivsamling och marinerade sig i den jamaicanska musiken.

Nu är hon flitigt anlitad på den samtida Londonscenen tillsammans med SEED Ensemble, Theon Cross och Joe-Armon Jones. Hon har också suttit med storband som Nu Civilisation Orchestra och Jools Holland’s Rhytm and Blues Orchestra samtidig som hon komponerar och arrangerar för och leder sin egen Chelsea Carmichael Ensemble som vi nu välkomnar till Fasching.

Chelsea Carmichael - saxofon

Nikos Ziarkas - gitarr

Mutale Chashai - bas

Olly Sarkar - trummor

Information om kvällen

Dörrarna till Fasching öppnar kl. 18.00, konserten börjar kl. 20.00 men vi ber dig vara på plats senast klockan 18.30 för att bli serverad kvällens Good Bait till middag speciellt tillagad för våra Vänner!

Betalning för kvällen sker via betallänk som du får på din mejl, genomför betalningen senast angivet datum i betallänken, innan vänkvällen, efter det förfaller din biljett.

Vi har inte möjlighet att återbetala eller avboka biljetter när betalningen är genomförd. Läs mer om detta under "vanliga frågor och svar" på vår hemsida.

Vi vill att alla ska vara vänner, därför går det bra att bjuda med en vän för samma förmånliga pris som Faschingvänner första gången, uppge detta vid anmälan, sen ser vi gärna att din gäst också blir medlem :)

Kom ihåg att ta med ditt medlemskort till Fasching och visa upp det vid entrén. Behöver du hjälp med att ladda ner ditt kort se "vanliga frågor och svar" på vår hemsida.

Dela denna aktivitet

bottom of page