top of page

tors 17 mars

|

Fasching

Vänkväll med Anders Hagberg North

Som Faschingvän får du konsert, middag och garderob till ett förmånligt vänpris. Välkommen att anmäla dig. Vi ser fram emot att ses!

Anmälan är stängd
Se andra vänaktiviteter
Vänkväll med Anders Hagberg North
Vänkväll med Anders Hagberg North

Tid och plats

17 mars 2022 18:00

Fasching, Kungsgatan 63, 111 22 Stockholm, Sverige

Om aktiviteten

Pris

Biljett 187,50 + serviceavgift 20 kr

Mat 175 kr (dryck betalas vid bordet)

Garderob 25 kr

Totalt pris: 407,50 kr

Beskrivning

Flöjtisten, sopransaxofonisten och kompositören Anders Hagberg är en musikresande i gränslandet mellan jazz, folk – och kammarmusik. På albumet NORTH som släpptes hösten 2020 har han samlat ett nordiskt dream team med musiker associerade med Mari Boine, Jon Hassell, Avishai Cohen, Jon Balke, Billy Cobham, Marilyn Mazur, Shakti m.fl. Musik skapad i ett flöde av inspirerat och intuitivt samspel med närvaro och öppenhet att mötas i de oförutsedda, improviserade musikaliska ögonblicken.

Anders Hagberg har turnerat över stora delar av världen med sin egen musik och som solist med många grupper. Han har skrivit musik till filmer och dansföreställningar och gjort ett flertal album i eget namn. Improvisation och genreöverskridande är centrala begrepp i Hagbergs musik och hans internationella samarbeten inkluderar artister från Indien, Mellanöstern, Japan, Brasilien, Västafrika, USA, Syd Korea m.fl. De senaste åren har han mest framträtt med sina egna projekt (Trust, Melodic Melange) vilket lett till turnéer i Sydkorea och Iran men han gör också gästspel som solist t.ex. på basisten Avishai Cohens album Avorales (2019). Hagberg är även professor i musikalisk gestaltning/improvisation vid Högskolan för Scen och musik/Göteborgs Universitet där han undervisar och bedriver konstnärlig forskning.

Basisten och ljudteknikern Johannes Lundberg har ett nära samarbete med Hagberg sedan drygt tio år och han har medverkat på albumen ”Stories of Now” och ”Melodic Melange” samt under ett flertal turnéer i USA, Sydkorea, Baltikum och Skandinavien. Han spelar även med norska Barokksolisterna och Jon Balke samt är en anlitad ljudtekniker för bl.a. flera ECM-produktioner.

Joona Toivanen var också med på plattan ”Stories of Now” och har nu en egen karriär som solopianist och med sin trio som rönt framgångar i Finland och internationellt.

Den mångsidige, norske slagverkaren Helge Andreas Norbakken är en mycket anlitad musiker på den internationella jazz-och folkmusikscenen och han spelar med bl.a. Jon Balke och tidigare Mari Boine för att nämna några. Han har medverkat på en lång rad album med framstående solister som t.ex. Jon Hassel.

Anders Hagberg – flutes, soprano sax, electronics Joona Toivanen – piano, zither Johannes Lundberg – double bass, voice Helge Norbakken – percussion

Information om kvällen

Dörrarna till Fasching öppnar kl. 18.00, konserten börjar kl. 20.00 men vi ber dig vara på plats senast klockan 18.30 för att bli serverad kvällens Good Bait till middag speciellt tillagad för våra Vänner!

Betalning för kvällen sker via betallänk som du får på din mejl, genomför betalningen senast angivet datum i betallänken, innan vänkvällen, efter det förfaller din biljett.

Vi har inte möjlighet att återbetala eller avboka biljetter när betalningen är genomförd. Läs mer om detta under "vanliga frågor och svar" på vår hemsida.

Vi vill att alla ska vara vänner, därför går det bra att bjuda med en vän för samma förmånliga pris som Faschingvänner första gången, uppge detta vid anmälan, sen ser vi gärna att din gäst också blir medlem :)

Kom ihåg att ta med ditt medlemskort till Fasching och visa upp det vid entrén. Behöver du hjälp med att ladda ner ditt kort se "vanliga frågor och svar" på vår hemsida.

Dela denna aktivitet

bottom of page