top of page
  • Eva Kubatzki

Tokhyllad skivrelease för albumet Juniper på Fasching tisd 1/11 🎶 🎹 ⭐️


Britta Virves är en prisbelönad pianist och kompositör från ön Saaremaa i Estland, numera boende i Stockholm. Debutalbumet är ett djupt självbiografiskt verk som präglas av minnen och symboler som tex det tåliga trädet Juniper som finns över hela Saaremaa - en symbol för motståndskraft och skydd. På konserten fick vi höra de flesta låtarna från debutalbumet och lite om Brittas inspiration bakom låttitlarna och komponerandet. Trion känner varandra sedan tiden på Kungl. Musikaliska Högskolan och samspelet i de ömsom drömska och klangfulla, ömsom grooviga låtarna var dynamiskt.


Öppningsnumret Downton spelade Britta när hon 2020 fick ta emot Faschings Vänners stipendium, också det på Fasching.


Basisten Jon Henriksson fick 2022 års Faschings Vänners stipendium.


Förra året fick Jonas och trummisen Jonas Bäckman Kungl. Musikaliska Akademiens nationella stipendium. Jonas har även fått Ronnie Gardiners Swedish Drummer Deserving Wider Recognition Award. Grattis alla tre!

Glada skivdebutanter tackar publiken efter extranumret Interlude av Kurt Rosenwinkel som också medverka på albumet Juniper.

I publiken en helt annan trio - jazzsångerskorna Helen Salim, Stina Augustdottir och Amanda Ginsburg. Helen är ny styrelseledamot i Fasching AB och representerar FSJ, Föreningen Svenska Jazzmusiker.

Långväga konsertbesökarna Marta och Per Bäckman åkte från Umeå till Fasching för att vara med om sonen Jonas releasefest.

Smids det kanske lite planer för Fasching? Till vänster gitarristen Pål Nyberg som leder torsdagskvällarnas jam sessions i Faschings foajébar, här tillsammans med Faschings bokare Thomas Wingren.

Kanske smids det lite planer även här? Andrea Wester är kreatören bakom Faschings Vänners webb faschingsvanner.se och Emil Breman är ordförande i vänföreningen. Emil har genomfört det omfattande digitaliseringsarbetet med fakturering, medlemskort och kommunikation - en nödvändighet för att klara av den omfattande administrationen av idag drygt 2.600 medlemmar - en fantastiskt fin utveckling! TACK TACK alla medlemmar som ger sitt stöd till Fasching genom medlemskapet Faschings Vänförening! 🙏
36 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

ÅRSMÖTE

Comments


bottom of page