top of page
  • Eva Kubatzki

Stående ovationer för Axel Mårdsjö & Alexander Lövmark 1 sept på Fasching

Vi fick det som utlovades i programet - en riktig storbandsexplosion! En konsert skriven och arrangerad specifikt för denna kväll av Axel Mårdsjö och Alexander Lövmark! Två musiker som tidigare inte kände varandra närmare, men som upptäckte att de hade mycket gemensamt i ett modernt tonspråk och lusten att utforska jazzen. Ur detta föddes idén att skapa ett gemensamt musikalisk verk som de döpte till Bird of a Feather.

Tvillingsjälarna i en musikalisk duell, vokalisten och kompositören Alexander Lövmark och på altsax/flöjt Axel Mårdsjö. Båda musikerna stod för fantastiskt fina arrangemang.

Det handplockade storbandet med bästa tänkbara svenska jazzmusiker spelade utvalda kompositioner av Axel och Alexander - musik med starka melodier, dynamiska groove, jazz, soul och fusion. Vi fick även höra ett par covers av D´Angelo och Jobim.

Trumpetsektionen med Erik Tengholm, Tobias Wiklund, Karl Olandersson och Erik Palmberg.

Trombonsektionen med Hampus Adami, Lisa Bodelius, Tilde Schweitzer, Staffan Findin saknas på bilden och trummisen Adam Ross skymtas i bakgrunden.


Saxsektionen med Klas Lindquist, Klas Toresson, Sebastian Mattebo och Fredrik Lindborg.


Britta Virves piano och Carl Svensson gitarr, Arvid Jullander bas.

Faschings Floor Manager Sanna Hansson introducerade konserten, Pawel Lucki rattade med van hand ljudet. Konserten spelades in och enligt Alex kommer ev ett album - vi hoppas! Runt kvällens Vänbord satt Eva Kubatzki, Jari Rusanen, Eva Nikell, Susanne Pettersson, Anders och Carin Lindborg och Leif Jonsson. Till höger konsertbesökaren Elisabeth Palmberg, stolt mor till trumpetaren Erik Palmberg!

Tänk så mycket det ryms på den lilla ytan bakom kulisserna på Fasching - kök, kontor, lagerutrymme och ett Dressing Room! Finns det hjärterum…. storbandet spred sig i lokalerna för att ladda inför konserten.

Med extranumret Silly Little Love Song komponerad av Axel och text av Alexander avslutades denna unika och minnesvärda konsertkväll! Tack alla 🎶⭐️🎶


111 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page