top of page
  • Eva Kubatzki

Mjuka fylliga toner från Klas Toressons tenorsax inför en entusiastisk publik 🎷🎶


Årets första Stammiskväll på Fasching den 11 januari blev en högst njutbar konsert med Klas Toresson Quintet - en tajt samspelt ensemble som bjöd på musik från Klas tredje album Fundamentals. Det svängde ordentligt till publikens stora jubel! Härligt att höra det mjuka soundet från Klas på tenorsax, Leo Lindbergs tonkaskader från piano och orgel, Erik Söderlinds fina och personliga gitarrspel och kompet med Kenji Rabson på bas och Moussa Fadera trummor.


Kvällen förgylldes dessutom av Toressons trevliga mellansnack då han förmedlade tankar och inspiration bakom sina kompositioner och arrangemang - bla historien om Sandviken Big Bands storbandssrökare - öltältshuffel - och Leos groove på orgeln - också det en riktig rökare!

Leo Lindberg, Klas Toresson, Kenji Rabson, Erik Söderlind och Moussa Fadera.

Kvällens Stammisbord med Faschingvänner som åt en mycket välsmakande Kalv- & rotfruktsgryta med örtrostad potatis. Från vänster Gunnar Karlberg (tyvärr skymd) Göran Rahm, Cajsa Lindholm, Bosse Ahnegård (värd), Donata Lopiuska, Julia Norman, Johan Högberg, Jimmy McGudier och Eva Kubatzki (värd och bakom kameran).

Till höger Klas pappa Hans-Inge Toresson och Elisabet Toresson som reste från Sandviken för att höra sonen spela - en trevlig överraskning för Klas!

Ett glatt gäng elever från Södra Latins Musikgymnasium blev premiärklassen att gratis få komma till Fasching och lyssna på en konsert. Syftet med inbjudningen är att få unga musikintresserade att hitta till jazzen och till Fasching. Skolor med musikintresserade elever får månadsvis inbjudningar till utvalda konserter och det är först till kvarn som gäller. Eleverna kom i sällskap med läraren tillika pianisten Stefan Gustavsson. Vi säger BRAVO Fasching som bjuder in till dessa konserter!

Många jazzmusiker syntes i publiken - här mingel i baren under pausen med Adam Forkelid och Jonas Kullhammar. Adam och Calle Bagge provspelade Faschings nya flygel innan köpet genomfördes. Tack för engagemanget säger Faschings Vänförening som nu ser fram emot premiärspelningen den 3 februari med båda Steinwayflyglarna på scenen. I bild till höger Staffan Findin, Daniel Fredriksson och Anders Färndal.

Det är alltid lika roligt att se Sveriges Radios stora inspelningsbuss parkerad utanför Fasching för då vet vi att vi får möjlighet att höra konserten igen! Den kommer att sändas i P2Jazz söndagen den 2 april. Allt är riggat och klart och OB-tekniker Peter Flodby, producent Kjell Oscarsson och musiktekniker Peter Flodby passar på att även ladda med lite mat innan inspelningen.

59 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

ÅRSMÖTE

Comentarios


bottom of page