top of page
  • Axel Almström/EvaKubatzki

Magnus Lindgren Jazz By Four med musik som vittnar om en stor kärlek till jazzen!


Årets sista Vänkväll på Fasching den 15 dec med multiinstrumentalisten, kompositören och arrangören Magnus Lindgren - en lysande fin konsert med en musikalisk lekfullhet och improvisationer som slog knock på oss alla i publiken! Magnus varma ton i instrumenten som han hanterar - tenorsax, klarinett och flöjt - hans rörelsemönster på scenen och kommunikationen med medspelarna, får oss lyssnare att aldrig släppa blicken från scenen. Applådåskorna dånade!

Loopstationen gav musiken ytterligare en dimension - i vackra låten Copaflat spelade Magnus flöjt mot och med sig själv.

Magnus nya kvartett med Josef Karnebäck på bas, Robert Ikiz på trummor och Daniel Karlsson på piano - rutinerade musiker som Magnus utmanade och alltid höll sig i närheten av i ”duellerna”.

Kvällens låtlista var rakt igenom komponerad och arrangerad av kapellmästaren själv och hämtade från bl.a. albumen Paradis Open, Stockholm Underground, Batucada Jazz och Fyra. När Magnus presenterade låten Buho (inspelad på Fasching), meddelade han att det var On Request - en önskan från 2.523 Faschings Vänner som ville höra just den låten. Magnus tvivlade lite - och det med rätta! Vi ville höra låten, men riktigt så många önskemål var det inte. Siffran är lika med det kanonfina medlemsantalet i Faschings Vänförening! Vi var 22 nöjda Faschingvänner runt långborden som lyssnade och njöt av kvällens speciella Vänmiddag. Tack Magnus och tack alla medlemmar i vår stora goa Faschings Vänner- & Faschingfamilj!


Nöjda konsertbesökare från Västerås - Magnus pappa - musikern Börge Lindgren, Viktor och Eva Sandström.

I publiken träffade vi också Faschings styrelseordförande Eva Schöld och Torbjörn Forsell. Till höger jazzentusiasten och arrangören Qlaez Wennberg och Annika Grahn. Qlaez är mycket aktiv i Svensk Jazz Arrangörsråd och i Musik i Lerum.

Full kommers med ett stort antalet skivor som kvällens musiker gett ut och välskyltat med Ikiz-designade T-shirts mm. Ikiz lillebror Oktay hjälpte till att sälja.

Kvällen ljudtekniker Johan Nordin. Till höger ser vi Johan och Floor Manager Sanna Hansson flytta flygen till det så smarta förvaringsskåpet under barbordet.


Innan kvällens konsert började, klev Ronnie Gardiner upp på scenen för att dela ut sitt stipendium ”Swedish drummer deserving wider recognition Award”. Första priset 1998 gick till Jesper Kviberg och det allra sista fick Adam Ross. Det excellenta trummisgänget i bild har alla fått Ronnies stipendium - Jesper Kviberg, Robert Ikiz, Jonas Bäckman och Adam Ross.


Ryggtavlan i bild tilllhör Faschings webbredaktör Axel Almström som deltog som kvällens värd. Axel hjälper Vännerna med publiceringar på Vännernas Facebook och Instagram och medlemsmejl. Om du inte har kollat - gör det! Fina minnen från upplevelser på Fasching och tips om aktiviteter.

Efter konserten jammades det för fullt i entrén. Starttrio var Leo Lindberg piano, Jonas Bäckman trummor och Hugo Löf på bas.61 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

ÅRSMÖTE

Comentarios


bottom of page