top of page
  • Eva Kubatzki

Festligt och trivsamt då Faschings Vänner höll årsmöte på Fasching den 20 mars 🙏🎶


TACK alla som kom till årsmötet och firade ett mycket framgångsrikt år för Faschings Vänner - utan er medlemmar ingen vänförening! Vi är idag över 3 000 medlemmar och tack vare ert aktiva deltagande med konsertbesök och trogna inbetalningar av medlemsavgiften 250 kr är det ”all time high" för både Faschings Vänförening och Fasching! VD Eric Birath deltog och återkopplade till 1 september 2015 då han tillträdde sin tjänst på Fasching - då var vi 906 medlemmar och fick 30 kr i rabatt på konsertbiljetterna. Redan då tyckte Eric att ”det är unikt att ett nöjespalats har en så stor och stark vänförening med närmare 900 medlemmar, Eric såg oss som en förlängning av Faschingfamiljen och ville gärna vara med och ge sitt stöd på olika sätt”. Året efter när Eric hunnit bli lite varm i kläderna, beslöt han att ge alla medlemmar en generös rabatt på 25 % på konsertbiljetter till Fasching och satte ett inofficiellt mål på 3 000 medlemmar för att nå en win win-situation. Det kändes då helt ouppnåligt, men nu är vi alltså där! Känn er mycket delaktiga i framgångarna! ⭐️⭐️⭐️

Vi var sammanlagt 101 deltagare på årsmötet - så fantastiskt roligt för alla inblandade inkl personalen på Fasching! (9 kom inte av olika skäl). Vi passar på att be om ursäkt för strulet i samband med anmälningarna, vi skulle tydligt ha förklarat att ”Matplatsbiljett” enbart var anmälan till årsmötet. Vi följer Ticksters benämning vid biljettköp och kan inte programmera om text vid enstaka tillfällen/inbjudningar för vänföreningen. Hoppas alla till sist blev nöjda och fick både lite mat och dryck!

Ordf Emil Breman hälsade välkommen, till mötesordförande valdes v ordf Bosse Ahnegård och till sekreterare Lars Olsson. Emil redogjorde för verksamhetsåret 2022 som blev mycket framgångsrikt med ett rekordstort medlemsantal på 2 769 medlemmar, vilket är en ökning med 688 medlemmar. Vidare fick vänföreningen under året många jättefina och förmånliga konserterbjudanden från Fasching av olika karaktär, arbetet med att förenkla administrationen har resulterat i en ny köprutin för konsertbiljetter vilket innebär att medlem numera måste ange sitt medlemsnummer för att kunna köpa med 25 % rabatt. Synligheten i sociala medier ökade under året tack vare en timavtal med Fasching att få anlita klubbens webbredaktör Axel Almström och i slutet av året köpte vi en ny Steinwayflygel till Fasching. Vänföreningens kassör Hasse Lehto redogjorde för valda delar av resultaträkningen och föreningens goda ekonomi. Vill du ha ett ex av Årsredovisningen, skriv till lars.g.olsson@hotmail.com alt. mobil 070-242 0677.

Efter beviljad ansvarsfrihet för styrelsen förrättades valen i en effektiv takt och klubbslag av Bosse. Det blev omval av samtliga i styrelsen med undantag för Eva Kubatzki som avböjt omval efter 12 år i styrelsen.

Vi hälsar tre nya styrelseledamöter välkomna - Åsa Sjöwall, Andrea Wester som var med i styrelsen 2021och Henrik Sjöberg som återvänder till styrelsen efter att tidigare varit med 2013-2016 och avgick i samband med en flytt till utlandet. Revisor Olle Hammarström omvaldes och får revisorssällskap av tidigare styrelseledamoten Jan-Åke Porseryd. Tidigare ordf i Faschings Vänner Eva Nikell valdes till till ny ansvarig för valberedningen. Till justerare av årsmötesprotokollet valdes Karin Wiklund och Lottie Asplund.

Årsmötet slutade med att Bosse tackade Eva efter hennes 12 år i Faschings Vänförenings styrelse - valda delar citeras här:

”Eva har varit enastående i sin hängivenhet och energi för såväl vänföreningen som moderklubben Fasching. Hon har haft ett enormt driv och har sett till att vi i de sociala medierna i bild och text visat hur trevligt livet är på Fasching. Eva har vidare varit mycket ivrig och delaktig i att vi skulle bli 3 000 medlemmar i vänföreningen, vilket också blev fallet lägligt nog veckan innan årsmötet.” Även Eric Birath tackade Eva för hennes insats i föreningen med vårdagjämningsdagens största och vackraste fång tulpaner m m!

När alla årsmötesformaliteter var avklarade följde en högtidlig utdelning av Faschings Vänners 38:e stipendium till trumslagaren Jonas Bäckman. Bosse och Emil gratulerade med en ovanligt stor (!) check på 30 000 kr, ett diplom och en blomsterbukett. Styrelsens motivering finns att läsa i ett tidigare presentation av Jonas här på webben. Grattis från oss alla och lycka till i karriären Jonas!

Efter en välsmakande middag & dryck klev författaren Göran Jonsson upp på scenen och berättade på sitt medryckande sätt valda delar ur sin bok ”Fasching - The finest Live Jazz Since 1977” - en bok i storformat med 256 sidor över 200 bilder och illustrationer där vi får hela historien om Fasching genom kriser och framgångar fram till Coronapandemin som tvingade klubben att stänga. Härligt att se den långa kön till försäljning och signering av boken och - kära vänner - alla intäkter går till Fasching så tipsa alla i er omgivning att köpa boken, en fin present att ge bort i olika sammanhang.

Axel Almström videofilmar och fotograferar Göran, till höger Eric, Axel och Emil.

Ett stort och hjärtligt tack till Faschings personal som servade oss hela kvällen. Överst från vänster: Jocke Sandhagen, Siri Jackson White, Anna Lithell, Jon Forsgren, Christer Åslund och Pawel Lucki. Tack även till Klara Fjellström, Meflah Seddik och Nikola som saknas i bild.

Grand Finale på Fasching blev en konsert med stipendiaten Jonas Bäckman tillsammans med två tidigare stipendiater - Britta Virves på piano och Jon Henriksson på kontrabas - tre fantastiska representanter ur den unga generationen jazzmusiker! Ett separat reportage kommer inom kort.

64 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

ÅRSMÖTE

Comments


bottom of page