top of page
  • Lars Olsson/Eva Kubatzki

Faschings Vänner festade till sångardebutant


Release på Fasching den 10 nov för albumet The Show Must Go On - Johanna Petterssons debutalbum med låtskatter hämtade från den amerikanska sångboken.

21 vänner hade samlats på Vänkvällen för att lyssna på den lovande sångerskan Johanna Pettersson som väl få hade hört förut. Hon öppnade med den kända låten I only have eyes for you i ett skapligt svängigt tempo. Med sig hade hon den utmärkta trion med pianisten Filip Ekestubbe, basisten Anders Fjeldsted och trummisen Snorre Kink. Dessutom den alltid så framstående trumpetaren Peter Asplund i några låtar.

Johanna visade en ganska avancerad sångstil med fin förmåga till improvisationer. Det visade sig med stor tydlighet när hon och gästartisten Peter Asplund sång-duellerade i det som nog blev kvällens höjdpunkt, Pennies from heaven. Stort jubel från kvällens påtagligt unga publik. Fullsatt förstås. Johanna avslutade med den fina balladen The show must go on, som också är namnet på hennes debutalbum som för övrigt bidrog med de flesta fina låtarna.

Musikernas Green Room har döpts om till Dressin´ Room och försetts med en fin handmålad text på dörren och väggarna är numera vitmålade i stället för - just det - grönmålade. Johanna Pettersson laddar inför konserten tillsammans med sina medmusiker - Anders Fjeldsted, Peter Asplund, Filip Ekestubbe och Snorre Kirk.


Kul att ses igen säger vi till vännerna Julia oh Mats Ingelbom, Jenny och Luke Warne, Bo Krantz, Roger Kearsley, Anders Lidén, Irene och Thomas Tael, Lars Olsson (värd), Elisabeth Kearsley, Stefan Johansson, Jan Nordberg, Lena Wersäll, Gunnar Johansson, Magnus Molin, Andrea Norgren, Lottie Asplund, Bosse Ahnegård, Tommy Larsson och Eva Kubatzki (värd).


Wow så gott!! Faschingvännerna njöt av en mycket välsmakande Good Bait - Lammytterfilé med chèvrecrème, picklade betor & Madeirasky och därtill lite gott i glasen.


En Good Bait är kökets specialerbjudande till Vännerna. Bait betyder lockbete (allmänt) och bete (vid fiske). Namnet kommer från en jazzlåt som skrevs av Tadd Dameron och Count Basie och har spelats av många musiker, varav Coltranes är en av de mest berömda.

74 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

ÅRSMÖTE

Comments


bottom of page