top of page
  • Eva Kubatzki

Ett välarrangerat och välregisserat inferno i friformjazz med Fire!Orchestra Big Band 🔥 🔥 🔥 🔥 🔥


Hörsalen onsdag 19 okt - återigen en bejublad och utsåld konsert - denna kväll med 38 (!) musiker på scenen. Många musiker doldes i de dubbla leden - scenen hade behövt gradänger, för visst hade vi gärna velat se alla dessa skickliga musiker. Repertoaren som spelades utan någon presentation eller paus var musiken från Fire!Orchestras Big Bands nya album Echoes som i våras spelades in i Atlantis Studios och nu håller på att mixas i Tokyo. Albumtitel och releasedatum är inte kända. SR/Jazzradion spelade in och delar av den närmare två timmar långa konserten kan höras i P2 på söndag 23 okt.

Kvällen inleddes i en mindre grupp med finstämda stråkar, piano, keyboards och komp med inslag av Mats Gustafsson brölande toner från barytonsaxofonen. Efter en stund vandrade övriga bandmedlemmar stillsamt in och väl på plats formligen detonerade scenen i en magisk explosion - The Big Bang - och årets uppvisning i frijazz började. Ett minne för livet för alla älskare av jazz, kreativ improvisationsmusik, nutida konstmusik, rock och noice!

Under den 10 dagar långa jazzfestivalen syns de ”överallt” - marknadschef Sara Asplund och festivalchef Eric Birath.

Syns överallt gör också en av Jazzfestivalens och Faschings bokare Gavin Maycroft och fotograf Leo Ahmed. Leo är medlem i Faschings Vänförening, det gillar vi! 🙏

56 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

ÅRSMÖTE

Comentários


bottom of page